Ajutor pentru încălzirea locuinței pentru sibienii cu venituri mici. Persoanele din Sibiu care au nevoie de sprijin financiar pot depune cereri începând de luni, 18 octombrie, la Direcția de Asistență Socială.

Aceste ajutoare sunt destinate consumatorilor vulnerabili, adică persoanelor singure sau familiilor care, din motive de sănătate, vârstă, venituri insuficiente sau lipsă de acces la sursele de energie, necesită măsuri de protecție socială și ajutor suplimentar, pentru a-și asigura cel puțin nevoile minimale de consum energetic electric și termic.

Începând de luni, 18 octombrie, Direcția de Asistență Socială primește cereri pentru acordarea ajutorului pentru încălzire și a suplimentului de energie consumatorilor vulnerabili. Consumatorul vulenrabil este persoana singură sau familia care, din motive de sănătate, vârstă, venituri insuficiente sau izolare față de sursele de energie, necesită măsuri de protecție socială și servicii suplimentare pentru a-și asigura cel puțin nevoile energetice minimale.

Cine poate beneficia de cele două ajutoare? Familiile și persoanele singure ale căror venituri sunt de până la 1.386 lei/membru de familie în cazul familiei sau 2.053 lei în cazul persoanei singure. 

Cine nu poate beneficia de acest sprijin? Acesta nu se acordă celor care dețin în proprietate unul dintre bunurile cuprinse în lista bunurilor care conduc la excluderea de la posibilitatea acordării acestui sprijin. Înainte de a depune cerere, consultați lista aici: https://sibiu.ro/primaria/document/35

Ajutor pentru încălzirea locuinței pentru sibienii cu venituri mici. Modalitatea de acordare

Conform legii, suplimentul pentru energie poate fi solicitat împreună cu ajutorul pentru încălzire. Aceasta înseamnă că puteți primi ambele ajutoare, dacă îndepliniți criteriile.

Suplimentul pentru energie se acordă pe tot parcursul anului și este în sumă fixă (10 lei /lună pentru energie termică, 10 lei/lună pentru gaze naturale, 20 lei/lună pentru lemne și 30 lei/lună pentru energie electrică). În situația în care singura sursă de energie utilizată este energia electrică, cuantumul suplimentului va fi de 70 lei/lună.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței cu energie termică, gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi și/sau petrolieri se acordă pentru perioada cuprinsă între 1 noiembrie 2021-31 martie 2022. Acesta se acordă în funcție de venitul net lunar pe membru de familie/persoană singură procentual, prin raportare la o valoare de referință de 250 lei/lună pentru gaze naturale, 500 lei/lună pentru energie electrică și 320 lei/lună pentru combustibili solizi și/sau petrolieri

Care sunt criteriile pentru a beneficia de cele două ajutoare, care este valoarea acestora și  modalitatea de accesare, găsiți explicat în detaliu aici 

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.