Primăria Sibiu – măsuri drastice pentru cei care aruncă gunoaie pe domeniul public. Pe lângă acțiunile de prevenire a aruncării deșeurilor voluminoase, din construcții sau alte tipuri de deșeuri în locuri nepermise, Poliția Locală a intensificat și controalele în teren pentru depistarea celor care nu păstrează curat domeniul public și aruncă pe jos mucuri de țigară, coji de semințe sau diverse ambalaje și hârtii.

Activitatea de monitorizare s-a concentrat în stațiile de taxi din oraș, acolo unde s-a constatat că se aruncă frecvent, pe jos, mucurile de la țigări sau cojile de semințe. Pentru depistarea celor în cauză au fost folosite insclusiv camerele de supraveghere montate în oraș.  

Astfel, s-au constatat, de la începutul anului, 65 de astfel de fapte în stațiile de taxi din Piața Unirii, de pe strada Lungă, de pe șoseaua Alba Iulia, de pe străzile Hermann Oberth, Școala de Înot, de pe bulevardul Victoriei și din Piața 1 Decembrie 1918. Pentru ca acești șoferi de taxi să poată fi sancționați, agenții Poliției Locale au transmis adrese către firmele de taxi pentru stabilirea identității persoanelor în cauză.

Primăria Sibiu – măsuri drastice pentru cei care aruncă gunoaie pe domeniul public. Au fost date amenzi în valoarea de 1400 lei pentru chiștoace sau coji de semințe aruncate pe stradă 

Pe lângă aceste cazuri, în ultima perioadă, patrulele Poliției Locale au identificat alte șapte persoane care aruncau pe stradă mucuri de țigări, ambalaje sau coji de semințe stând pe bancă sau de pe geamul mașinii, aplicând amenzi în valoare de 1.400 de lei. Faptele au fost constatate  la intersecția străzii Cetății cu strada Tribunei, pe strada Papiu Ilarian, în Parcul Tineretului, în Piața Unirii și în Parcul Astra.

Conform Hotărârii Consiliului Local nr.210/2001 amenzile pentru aceste fapte sunt cuprinse între 100-200 de lei pentru persoanele fizice și între 250-350 de lei pentru cele juridice.

coperta foto: primariasibiu

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.