Trotinete electrice în regim închiriere self-service în curând și la Sibiu. Firmele care închiriază trotinete electrice în sistem self-service, au fost invitate de Primăria Sibiu să depună cereri pentru aprobarea operării pe domeniului public.

Primăria Sibiu ordonează activitatea firmelor care închiriază trotinete electrice. În ședința Consiliului Local din luna iunie, s-a aprobat Regulamentul privind condițiile de utilizare pe domeniul public al municipiului Sibiu, a trotinetelor electrice închiriate prin intermediul unei platforme online, în regim self-service.

Aceste firme închiriază trotinete care vor fi utilizate și înapoiate în stații sau în locuri situate pe domeniu public. Regulamentul prevede reguli clare în aceste cazuri pentru ca trotinetele să nu fie abandonate de utilizatori și să afecteze traficul pietonal sau auto, punând în pericol siguranța participanților la trafic.

Desfășurarea activității de către acești operatori pe domeniul public al municipiului Sibiu, se va putea face numai pe baza avizului de ocupare temporară a domeniului public cu trotinete electrice. Avizul de ocupare temporară a domeniului public se eliberează în baza unei cereri depuse în acest sens de către operator, la Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public și Privat cu sediul în Sibiu, Piața Mică nr. 22  sau online la adresa de e-mail: dompub@sibiu.ro.

Cererea, împreună cu documentele prevăzute în Regulament la Capitolul III, art. 9, trebuie să fie depusă în termen de 15 zile calendaristice de la data publicării prezentului anunț, adică până în data de 15 iulie, ora 15.00. Solicitările primite vor fi analizate și departajate conform punctajelor stabilite prin regulament.

Trotinete electrice în regim închiriere self-service în curând și la Sibiu. Care sunt locurile propuse pentru amplasarea viitoarelor stații de trotinete electrice

Locațiile de amplasare a stațiilor de trotinete electrice propuse de operatori vor fi analizate de asemenea în cadrul Comisiei de Circulație, locațiile orientative propuse de municipalitate fiind prezentate aici. Vor fi admiși și vor primi aviz de operare pe domeniul public primii doi operatori, în ordinea punctajului obținut.

Operatorii de flote de trotinete electrice au obligația ca înainte de depunerea cererii să consulte și să ia la cunoștință prevederile H.C.L. Sibiu nr.229/2021 pentru aprobarea Regulamentului privind condițiile de utilizare pe domeniul public al municipiului Sibiu, a trotinetelor electrice închiriate prin intermediul unei platforme online, în regim self-service, disponibil aici.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.