Ucraina și SUA încep exerciții militare în Marea Neagră. Ucraina și SUA încep luni un exercițiu care implică 30 de țări în Marea Neagră și în sudul Ucrainei, în pofida apelurilor Rusiei de a anula aceste manevre.

Exercițiul Sea Breeze 2021 intervine după o creștere a tensiunilor între NATO și Moscova, care a declarat săptămâna trecută, că a tras tiruri de avertisment și a lansat bombe în calea distrugătorului britanic HMS Defender pentru a-l îndepărta din apele Mării Negre în largul Crimeii. Marea Britanie a respins versiunea incidentului prezentată de Moscova.

Rusia a anexat Crimeea în 2014 și pretinde că este teritoriu rusesc, dar peninsula este recunoscută la nivel internațional ca parte a Ucrainei.

Ambasada Rusiei la Washington a cerut săptămâna trecută anularea exercițiilor Sea Breeze, iar Ministerul rus al Apărării a declarat că va reacționa dacă va fi necesar pentru a proteja securitatea națională a Rusiei.

Potrivit Reuters, Sea Breeze 2021 este programat să dureze două săptămâni, implicând aproximativ 5.000 de militari NATO și ai țărilor aliate, precum și circa 30 de nave și 40 de avioane. Vor participa de asemenea distrugătorul cu rachete ghidate USS Ross și trupe de infanterie marină americane.

Ucraina și SUA încep exerciții militare în Marea Neagră. Ucraina afirmă că obiectivul principal este de a câștiga experiență în acțiuni comune pentru menținerea păcii și securității.

Relațiile între Kiev și Moscova s-au deteriorat semnificativ după anexarea Crimeii de către Rusia, care acordă sprijin rebelilor separatiști în estul Ucrainei.

Tensiunile au escaladat după ce Rusia a comasat în primăvară, efective importante de trupe și tehnică militară la frontiera cu Ucraina, dintre care o parte au ramas pe loc, deși la 22 aprilie Moscova anunțase retragerea lor.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis luni, la orele amiezii, un mesaj de…

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume? Statele Unite au cea mai puternică armată din lume potrivit clasamentului realizat de Global Firepower, în baza PowerIndex, care ține cont de 50 de factori individuali, cum ar fi aparatura militară sau numărul trupelor. SUA sunt urmate în acest clasament de Rusia și China.

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul. Președintele rus, într-o discuție cu fostul lider ucrainean Petro Poroșenko..