• Florin Cîțu: „Astăzi începem să ne gândim la revenirea la normalitate
  • Florin Cîțu: „O campanie de vaccinare de succes va aduce și revenirea la normalitate în România

Florin Cîțu a făcut declarații despre relaxarea măsurilor. „Astăzi începem să ne gândim la revenirea la normalitate“, a spus premierul la începutul conferinței de presă.

Le-am spus colegilor mei că săptămânal este în regulament să se întâlnească, dar pot avea ședințe extraordinare oricând și îi încurajez să se întâlnească oricând ca să putem să avem pe masă cât mai repede soluții pe care să le prezentăm public, pentru a ne pregăti pentru revenirea la normalitate. Prima fază a revenirii la normalitate este de la 1 iunie“, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a subliniat că „1 iunie nu înseamnă că vom reveni toți la normalitate, dar este un pas. Depinde de noi să revenim la normalitate“, reiterând faptul că doar vaccinându-ne putem reveni la normalitate: „O campanie de vaccinare de succes va aduce și revenirea la normalitate în România“.

Întrebat ce se va întâmpla concret de la 1 iunie, în condițiile în care Iohannis spunea că 1 iunie nu va fi data „relaxării totale“, Cîțu a răspuns: „Are dreptate președintele, am dreptate și eu. Da, este un plan de măsuri care arată cum vom reveni la normalitate. Nu revenim la 1 iunie 100% (la normalitate – n.r.). Asta este clar, dar vom arăta un prim pas, ce putem face când avem o rată de vaccinare de 35% și apoi putem să discutăm și de pașii următori“.

Este o condiționalitate. Nu se întâmplă fără vaccinare. Revenirea la normalitate nu se poate face fără vaccinare. Este singura soluție. Am fost închiși anul trecut și nu am revenit la normalitate, deci nu aceasta e soluția, soluția e să ne vaccinăm“, a mai spus Florin Cîțu.

Sursa articol: Aleph News

Credit foto: Facebook Florin Cîțu

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.