Black Friday 2020: Cum procedăm în cazul unui produs comandat defect? Chiar dacă suntem în plină pandemie, numeroase companii se pregătesc pentru Black Friday. Însă, există și numeroase pericole care îi pândesc pe fanii cumpărăturilor online. Paul Anghel, directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), vine cu sfaturi utile cu privire la achizițiile produselor online.

Cumpărătorii trebuie neapărat să se informeze amănunțit atunci când își doresc să cumpere un produs în perioada cu cele mai mari reduceri de prețuri. La ce trebuie să fie atenți cumpărătorii; ce pot face dacă un produs este defec; cum indentifică o reducere falsă; toate acestea sunt întrebări pentru care vom primi astăzi răspunsuri.

Black Friday 2020: Cum procedăm în cazul unui produs defect?

„Dacă produsul se defectează sau nu respectă specificațiile, consumatorul are dreptul la repararea; înlocuirea; restituirea contravalorii; reducerea corespunzătoare a prețului în cazul în care produsul este defect sau nu respectă specificațiile.

Ca regulă, inițial, se poate alege între reparare și înlocuire. Dar vânzătorul se poate opune măsurii alese dacă are costuri mai mari pentru punerea în practică a acesteia în comparație cu cealaltă”, menționează directorul general al ANPC.

„De aceea, în practică, repararea este prima măsură care se ia pentru a asigura funcționalitatea produsului. Înlocuirea poate interveni în cazul în care nu mai poate fi reparat și se va face numai cu unul identic.

În ceea ce privește produsele de folosința îndelungată, cum ar fi dispozitivele electronice achiziționate la ofertă de Black Friday; dacă în cursul perioadei de garanție, totalul intervalelor în care produsul nu a funcționat din cauza defectelor, depășește 10% din respectiva perioadă de garantie, consumatorul poate solicita înlocuirea sau o rambursare a prețului”, adaugă Paul Anghel.

Black Friday 2020: Ce trebuie să știi dacă faci cumpărături online?

Din momentul în care a primit un produs comandat online, consumatorul are dreptul legal de a denunța contractul. Și 14 zile pentru a returna produsul, în cazul în care nu este mulțumit de el. Ăn această situație nu va fi obligat să invoce vreun motiv.

Consumatorul poate primi banii de la comerciant în termen de 14 zile de la primirea produsului. Returnarea sumei nu poate avea loc mai târziu de 4 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului.

„Anul acesta, Black Friday se va desfășura în condiții speciale față de anii precedenți. În cazul în care consumatorii consideră că drepturile le-au fost încălcate, le recomand să ne semnaleze orice abatere și îi asigurăm că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor le va acorda tot sprijinul!

Vânzările cu preț redus, indiferent de tipul acestora (soldare; lichidare; vânzări promoționale) trebuie să respecte o serie de reguli de fixare și publicitate a prețurilor”, atrage atentia Anghel.

„Indiferent că este vorba de un magazin online sau de unul clasic, prețul trebuie întotdeauna afișat clar, lizibil, în lei și cu toate taxele incluse (TVA și alte taxe suplimentare, dacă este cazul)”, a mai adăugat, Paul Anghel.

Cum îți dai seama dacă reducerea de Black Friday este reală?

Potrivit sursei citate, cea mai sigură variantă este să notezi din timp prețul produselor pe care vrei să le cumperi, apoi vei observa diferența de preț.

„Întocmiți o listă cu produsele pe care doriți să le achiziționați și cu prețurile actuale ale acestora. Acest lucru vă va ajuta să evitați falsele reduceri de prețuri, de exemplu atunci când comercianții măresc prețul și aplică procentul de reducere la prețul astfel majorat”, afirmă Anghel.

sursa articol: https://haihuin2.com/2020/11/04/black-friday-2020-ce-faci-daca-un-produs-este-defect-tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-cumparaturile-online/?fbclid=IwAR0d8JVjtTGZY0LsfpDFm3kGO7-ZvFYaK1r2xFiqrj70bVKzO0lZUjGO9TI

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…