Noul vaccin anti-covid: 90% eficient în ultima fază de testare. Companiile farmaceutice Pfizer si BioNTech au anunțat rezultatele interimare cu privire la faza a 3-a de testare a vaccinului lor, împotriva Covid-19. În această etapă, se pare că vaccinul este eficient și sigur în proporție de 90%.

foto coperta: iflscience.com

Faza a 3-a a studiilor clinice a început pe 27 Iulie și a fost efectuată până acum pe 43.538 de participanți, dintre care, 38.955 au primit deja o doză secundară din noul potențial vaccin. Persoanele testate provin din țări precum SUA, Germania, Brazilia, Argentina, Africa de sud sau Turcia.

S-a observat că vaccinul a produs anticorpi în prima săptămână de la aplicarea celei de-a doua doze și după 28 de zile de la prima. Vaccinul s-a dovedit a fi eficient împotriva covid-19 în proporție de peste 90% la pacienții care nu contactaseră anterior virusul SARS-CoV-2.

CEO Pfizer: “Astăzi este o zi mare pentru știință și umanitate!”

Semnele sunt cu atât mai îmbucurătoare cu cât, până în prezent, nu au fost observate probleme de siguranță sau efecte secundare îngrijorătoare. Datele cercetării clinice arată că efectele secundare se rezumă doar la cele tipice unui vaccin antigripal de sezon sau al tratamentului pneumoniei.

“Astăzi este o zi mare pentru știință și umanitate. Primele rezultate din cea de-a 3-a etapă de testare ne-a demonstrat abilitatea vaccinului nostru, de a lupta eficent împotriva Covid-19.

Astfel, în urma veștilor primite astăzi, putem spune că suntem cu un pas semnificant mai aproape de oferi lumii întregi o soluție atât de așteptată, pentru a depăși cu toții această criză globală sanitară.”, a declarat Dr. Albert Bourla, directorul și CEO al Pfizer.

Cele două companii au anunțat că ar fi capabile să producă aproximativ 50 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul acestui an și încă altele 1.3 miliarde, până în 2021. Studiile se concentrează și pe potențialul ca acest vaccin, să ofere protecție împotriva covid-19 și acelor pacienți care au contractat anterior virusul SARS-CoV-2.

Cu toate că vestea este întradevăr, extraordinară, nu trebuie exclus faptul că, vaccinul se află încă într-o fază interimară a studiilor clinice. Cercetătorii mai au nevoie de ceva timp pentru a confirma eficiența acestuia în proporție cât mai apropiată de 100%. Vom afla cu exactitate de cât timp ar mai fi nevoie pentru un răspuns final, abia peste câteva săptămâni, după finalizarea și a ultimelor teste.

Pfizer și BioNTech au estimat ca perioada de siguranță, 2 luni de la administrarea celei de-a doua (și finale) doze din noul vaccin, timp în care, cercetătorii vor putea colecta suficiente date pentru a declara vaccinul eficient pentru a putea fi distribuit în masă.

Noul vaccin anti-covid: 90% eficient în ultima fază de testare. 2 luni până la aprobarea finală și punerea în piață

De îndată ce colectarea datelor din studiile clinice se va fi finalizat, rezultatele vor fi supuse unor verificări suplimentare de siguranță iar vaccinul ar urma să fie supus aprobării de către toate agențiile guvernamentale specializate în sănătate publică, din întreaga lume.

Dacă vaccinul va fi validat, asta ar însemna și primul vaccin aprobat care folosește tehnologia mRNA. Practic, o secvență din materialul genetic provenit de la virusul covid-19 va fi injectată în om. Ulterior, corpul nostru va produce proteina codificată din secvența genetică a virusului inactiv.

Astfel, se va genera un răspuns de apărare care va ajuta sistemul imunitar să recunoasca și să intre într-o stare de alertă, pregătit să lupte rapid în perspectiva contractării virusului adevărat.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis luni, la orele amiezii, un mesaj de…

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume? Statele Unite au cea mai puternică armată din lume potrivit clasamentului realizat de Global Firepower, în baza PowerIndex, care ține cont de 50 de factori individuali, cum ar fi aparatura militară sau numărul trupelor. SUA sunt urmate în acest clasament de Rusia și China.

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul. Președintele rus, într-o discuție cu fostul lider ucrainean Petro Poroșenko..