Ți-e frică să rămâi fără telefonul mobil? Probabil suferi de Nomofobie. Știai că teama de a rămâne fără telefonul mobil are un nume? Nomofobia este un termen care descrie o afecțiune tot mai des întâlnită în lumea modernă. Teama de a rămâne fără telefonul mobil sau fără lista de contacte din agenda telefonului.

Cel puțin în rândul tinerilor, acest fenomen a căpătat amploare de la an la an. Și nu puține ori sunt cazurile în care tinerii nu se pot despărți de telefon, nici măcar la duș. Mai mult, studiile arată că un adolescent ar prefera să-și piardă degetul mic de la o mână, decât telefonul!  

Nomofobia este un sindrom întâlnit cu precădere în țările puternic industrializate. Termenul este o abreviere de la “no-mobile-phone phobia” . A apărut pentru prima dată în 2010, sub forma unui studiu comandat de UK Post Office.

Aceștia au solicitat organizației științifice YouGov, să studieze problemele legate de anxietate în rândul celor care dețin smarthpone-uri. Rezultatele finale au arătat că, în proporție de 53%, utilizatorii tind să devină extrem de anxioși în momentul în care își pierd telefonul; rămân fără baterie; fără credit sau fără acoperire internet. 

Ți-e frică să rămâi fără telefonul mobil? Probabil suferi de Nomofobie. Pentru unii ciumă, pentru business-urile care activeaza în on-line, mumă!

Ca să intrăm și mai mult în detalii, studiul relevă că, din cei peste 2000 de respondenți, 58% dintre bărbați și 47% dintre femei, suferă de nomofobie. Un procent de 9% se simt stresați când rămân fără baterie la telefon.

Datele mai arată că 55% dintre toți cei chestionați au motivat că principalul motiv pentru care se simt stresați, atunci când rămân fără acces la telefon este teama deconectării de familie și prieteni. Comparând nivelurile de stres, a rămâne fără telefon, pentru majoritatea dintre cei suferinzi de nomofobie este asemănător cu stresul provocat de teama vizitei la dentist sau de emoțiile din ziua nunții.

Deși poate reprezenta o afecțiune extrem de serioasă pentru sănătatea psihică a oamenilor, nomofobia, fiind strâns legată de dependența de telefon, reprezintă și o “mină de aur” pentru afacerile care își desfășoară activitatea în mediul on-line.

Având în vedere că peste 80%  dintre accesările web se fac direct de pe telefonul mobil, magazinele virtuale ar putea găsi această veste, ca pe o oportunitate în a-și optimiza și mai bine platformele de vânzare on-line.

Investiția în interfețe mobile user-friendly, capătă așadar, o importanța vitală având în vedere ultimele date privind comportamentele de consum și dependența de smartphone. 

Ți-e frică să rămâi fără telefonul mobil? Probabil suferi de Nomofobie. Știai că teama de a rămâne fără telefonul mobil are un nume? Nomofobia este un termen care descrie o afecțiune tot mai des întâlnită în lumea modernă. Teama de a rămâne fără telefonul mobil sau fără lista de contacte din agenda telefonului.

Iată câteva lucruri pe care poti să le faci pentru a echilibra timpul petrecut pe telefon!

  • Oprește-ți telefonul cel puțin o dată pe zi! Experimentează discuțiile față în față cu o persoană reală sau oferă-ți timp pentru tine. Ieși din casă și plimbă-te! Evident, fără telefon;
  • Încearcă să echilibrezi săptămânal raportul timp petrecut pe telefon – contact uman. Pentru fiecare oră de stat în fața ecranului, o oră petreceți-o în compania directă a unui membru de familie sau a unui prieten apropiat; 
  • Experimentează așa-zisul “post tehnologic”. În fiecare lună încercă să reziști măcar pentru o singură zi, fără telefon, tableta sau calculator. O să te simți de-a dreptul eliberat!
  • Nu dormi cu telefonul sub pernă! Pune-l la încărcat pe o măsuța, undeva mai departe de mâinile tale care vor încerca mereu să mai dea un scroll pe Fb sau Instagram;

Idee este că, pentru o viață echilibrată în ceea ce privește sănătatea mentală, dar și fizică, trebuie să încerci să-ți găsești și activități care să nu implice utilizarea telefonului. Cititul, plimbările cu bicicleta în natură sau o partidă de tenis cu prietenii; toate acestea au rodul de te face să te simți fericit și să-ți țină mintea ocupată de la tentația de intra pe telefon, o dată la fiecare 5 minute.

Cu timpul vei conștientiza că, până la urmă, telefonul nu este altceva decât o unealtă la fel ca toate celelate, pentru care tu deții controlul și nu invers.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.