“Pacientul” de la Casa Albă. Ce este dexametazona, cel mai nou tratament anti-covid folosit pe Donald Trump? Președintele SUA a fost trecut și pe tratament cu dexametazonă.

sursa foto: getty

Un al treilea medicament i s-a administrat președintelui Donald Trump în cadrul tratamentului pentru COVID-19. A anunțat duminică medicul Casei Albe, Sean Conley. Este vorba despre dexametazonă. Un medicament steroidian, folosit de zeci de ani pentru reducerea inflamației în afecțiuni precum artrita, dar și pneumonia și alte afecțiuni respiratorii.

Dexametazona este recomandată și de OMS în tratamentul COVID. Studii făcute în Marea Britanie au arătat eficiența sa în a reduce rata deceselor în rândul pacienţilor cel mai grav afectaţi de COVID-19.

Până acum, președintele a primit o doză unică dintr-un medicament nou, experimental, pe bază de anticorpi monoclonali, dezvoltat de compania Regeneron, și a primit deja două doze de Remdesivir, un medicament antiviral folosit în tratamentul COVID. O primă doză de dexametazonă i s-a administrat sâmbătă. Tratamentul cu Remdesivir va continua încă trei zile (cinci doze în total).

Dr. Sean Conley a declarat că starea lui Donald Trump continuă să se amelioreze, dar ca în orice boală, sunt evoluții oscilante, cu „frecvente suișuri și coborâșuri”.

Pe de altă parte, medicul lui Donald Trump a spus că președintele a avut două episoade de scădere a saturației de oxigen începând de joi și asta a determinat echipa să-l treacă pe dexametazonă. La unul dintre episoade când saturația a scăzut, medicul Sean Conley a recomandat, vineri dimineață, când Donald Trump a făcut și febră, ca președintele să primească oxigen suplimentar.

“Pacientul” de la Casa Albă. Ce este dexametazona, cel mai nou tratament anti-covid folosit pe Donald Trump? Președintele american ar putea fi externat chiar de astăzi.

Cu toate acestea, președintele Donald Trump ar putea fi externat chiar luni, urmând să-și continue tratamentul la Casa Albă. În prezent, președintele are un nivel de saturație a oxigenului de 98 la sută, a precizat medicul.

„Astăzi, se simte bine, este în picioare şi activ”, a spus Brian Garibaldi, unul dintre medicii care îl tratează pe Donald Trump.  „Obiectivul nostru pentru această zi este să-l facem să mănânce, să se hidrateze şi să fie pe picioare, astfel încât să fie mobil şi să se simtă bine”, a spus el. „Speranţa noastră este să-l externăm mâine şi să continuăm tratamentul la Casa Albă”, a adăugat dr. Garibaldi.

sursa articol: digi24

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis luni, la orele amiezii, un mesaj de…

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume? Statele Unite au cea mai puternică armată din lume potrivit clasamentului realizat de Global Firepower, în baza PowerIndex, care ține cont de 50 de factori individuali, cum ar fi aparatura militară sau numărul trupelor. SUA sunt urmate în acest clasament de Rusia și China.

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul. Președintele rus, într-o discuție cu fostul lider ucrainean Petro Poroșenko..