Campanie de reciclare a deșeurilor electrice la Sibiu! Sibiul se implică și în acest an în organizarea Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice (14 octombrie), alături de Asociația RoRec și partenerii locali de colectare.

Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice este inițiativa WEEE Forum, o asociație internațională non-profit a organizațiilor colective ale producătorilor de echipamente electrice și electronice. Evenimentul este o ocazie pentru a atrage atenția consumatorilor asupra importanței colectării selective a aparatelor uzate, pentru a crește gradul de reutilizare, recuperare și reciclare a acestora.

Campania de colectare a deșeurilor electrice se va desfășura în perioada 30 septembrie – 25 octombrie. Dacă aveți astfel de aparate vechi, iată ce trebuie să faceți:

I. În cazul deșeurilor grele și/sau voluminoase, acestea pot fi preluate de la domiciliu sau sediul firmei dumneavoastră, în baza unei comenzi telefonice la TelVerde 0800 444 800, un serviciu gratuit, apelabil de luni până sâmbătă, între orele 9-17.

II. Dacă deșeurile sunt ușor transportabile, sunteți rugați să le predați în zilele de 9 și 10 octombrie, între orele 10 și 16.30 în unul dintre următoarele puncte provizorii de colectare:

  • Cartierul Ștrand – magazinul Prof;
  • La Cedonia – Farmacia San Marco;
  • Cartierul Valea Aurie – Școala Gimnazială nr. 25;
  • Cartierul Terezian – magazinele Profi și Lidl;
  • Cartierul Lazaret – magazinul Trans Agape.

Campanie de reciclare a deșeurilor electrice la Sibiu – Tombolă cu premii!

Cei care predau deșeuri electronice vor fi înscriși într-o tombolă cu premii organizată de partenerii campaniei. Extragerea va avea loc la Centrul de Colectare DEEE din str. Henri Coandă nr. 69, în data de 26 octombrie, începând cu ora 13:00. Premiile constau în 3 fiare de călcat, 3 seturi de nivele, 3 cafetiere, 1 cuptor cu microunde digital și 1 aspirator.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…