Primarul decedat de la Deveselu a câştigat alegerile locale de duminică, deşi acesta a fost răpus de coronavirus, cu 10 zile în urmă.

coperta foto: facebook

Ion Aliman, candidatul PSD la primăria din Deveselu, care a murit pe 17 septembrie într-un spital din București din cauza COVID-19, a câștigat alegerile locale de duminică. A primit 1.020 de voturi din cele 1.600 exprimate în comună, relatează Gazeta Nouă.

Această situație incredibilă a fost posibilă și după ce PSD şi-a concentrat campania spre a-i conduce pe alegători să-l voteze pe candidatul decedat. Oamenii l-au votat covârşitor pe Aliman, care ar fi trebuit să înceapă un al treilea mandat.

Aliman a ţinut în şah PNL până în ultimele zile de depunere a candidaturilor, făcând chiar fotografii pentru afişe cu sigla PNL. S-a înscris însă în cursă tot din partea PSD, PNL rămânând astfel fără candidat.

Primarul decedat de la Deveselu a câştigat alegerile datorită imaginii bune din comună

Pentru că a murit cu două săptămâni înainte de alegerile locale, buletinele de vot nu au mai putut fi schimbate. Mulți oameni au votat cu primarul decedat, motivând că a făcut multe lucruri bune în comună.

În acest condiții, alegerile vor fi reluate.

sursa articol: digi24

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…