Autostrada Sibiu-Piteşti: Începe licitația tronsonului de peste 1 miliard eur. Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că licitaţia pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 3 al autostrăzii Piteşti-Sibiu va fi demarată în cel mai scurt timp. Primul tronson peste munții Carpați va costa aproximativ 1 miliard de eur.

CNAIR a publicat miercuri, 23 septembrie, anunțul de licitație pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești. Cu o valoare estimată cuprinsă între 5,3 miliarde de lei și 5,8 miliarde de lei. Acest tronson de munte reprezintă cel mai mare contract pus la bătaie de cei de la Transporturi.

“Aţi văzut decizia Comisiei Europene, care a aprobat finanţarea tronsonului de autostradă Piteşti-Sibiu. Sunt în măsură să vă spun că pe tronsonul 3 Tigveni-Cornetu documentaţia de licitaţie a fost avizată de Autoritatea Naţională de Achiziţii Publice. A fost transmisă către SEAP şi va apărea în jurnalul din 21-22 septembrie. Deci, practic, se poate spune că demarează oficial licitaţia pentru semnarea contractului pentru tronsonul 3″; a declarat Premierul, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a anunţat că s-au făcut progrese şi în ceea ce priveşte tronsonul 4, cuprins între Cornetu şi Boiţa. “În cursul săptămânii viitoare va fi transmisă către ANAF pentru controlul ex-ante, acordarea avizului pe documentaţie şi pentru tronsonul 2 Cornetu-Boiţa”. Ludovic Orban a participat, alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la semnarea contractelor pentru tronsoanele 3 şi 4 ale drumului expres Piteşti-Craiova. Anterior, prim-ministrul a vizitat şantierul viitoarei săli polivalente de la Piteşti.

Autostrada Sibiu-Piteşti: Începe licitația tronsonului de peste 1miliard eur. Termenul limită pentru oferte este 10 noiembrie 2020. Anunțul a fost publicat miercuri în SEAP

Licitația va avea o etapă de preselecție a constructorilor. Candidaturile vor fi așteptate până pe 10 noiembrie, potrivit anunțului publicat miercuri în SEAP. Pe 10 decembrie 2020, CNAIR estimează că va trimite invitațiile de prezentare a ofertelor către candidații selectați.

Compania de Drumuri optează pentru achiziționarea ulterioară de noi servicii și/sau lucrări de la viitorul câștigător. Suma se va ridica la 483 milioane de lei fără TVA. Aceasta va reprezenta 10% din valoarea estimată a contractului (fără valorile estimate pentru rezerve de implementare și organizare de șantier).

Durata contractului este de 133 luni (peste 11 ani). Ea va cuprinde: 14 luni perioada de proiectare; 59 luni perioada de execuție și 60 luni perioada de garanție a lucrărilor. Durata contractului de lucrări poate varia în funcție de perioada de garanție a lucrărilor. Dar și în funcție de durata de execuție a contractului ofertată de operatorul economic desemnat câștigător.

Secțiunea 3 Cornetu – Tigveni va avea o lungime de 37,4 kilometri. Se va întinde de la km 44+500 până la km 81+900. Alături de secțiunea 2, acest lot este unul dintre cele mai dificile din autostrada care va uni Muntenia de Ardeal, întrucât va fi construit în zona de munte.

Având în vedere valoarea record a contractului, este de așteptat ca lupta pentru această secțiune să fie una dură și de lungă durată. Spre comparație, pentru lotul câștigat de Astaldi, cu o valoarea de trei ori mai mică, licitația s-a finalizat abia anul acesta, după aproape trei ani de evaluări și de război al contestațiilor.

sursa articol: economica

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.