Țara care impune pentru a 2-a oară carantina la nivel național este Israel. E prima țară din lume care ia o astfel de decizie de „lockdown”, pe fondul creșterii alarmante a numărului de infectări cu coronavirus. Restricțiile vor fi în vigoare, deocamdată, pentru trei săptămâni.

Decizia – luată într-o ședință de guvern destul de tensionată  – intră în vigoare de vineri, 18 septembrie, la ora locală 14:00, în ajunul vacanței de Rosh Hashana (Anul Nou evreiesc). Până atunci, școlile rămân deschise.

După intrarea în vigoare a noilor măsuri, israelienii vor avea interzis să se deplaseze mai mult de 500m de reședință. În interior nu sunt permise adunările cu mai mult de zece oameni, iar în exterior numărul maxim permis este 20.

Țara care impune pentru a 2-a oară carantina la nivel național a înregistrat în weekend, peste 4000 de cazuri noi de infectări cu COVID-19 pe ultimele 24h

Sunt așteptate măsuri speciale și în ceea ce privește serviciile religioase. Supermarketurile și farmaciile rămân deschise. În rest, spaţiile comerciale neesenţiale vor fi închise, inclusiv mall-urile. Cu toate acestea, Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv va rămâne însă deschis.

În Israel sunt active în prezent 37.482 de cazuri, iar 1.103 oameni au murit. În Cisiordania sunt 9.845 de cazuri active, iar în Gaza, alți 1.549 de oameni s-au infectat cu COVID-19. 240 de oameni au murit în cele două teritorii.

Sărbători restrânse pentru israelieni

„Ştiu că aceste măsuri vor implica un preţ ridicat pentru noi toţi”, a spus premierul Benjamin Netanyahu într-un mesaj televizat. „Nu acestea sunt sărbătorile cu care ne-am obişnuit. Şi desigur că nu vom putea sărbători cu familiile noastre extinse”, a continuat el, cerând înţelegere din partea populaţiei în contextul în care în Israel începe o perioadă de vacanţe cu un şir de sărbători.

Criticat pentru modul în care a gestionat epidemia, Netanyahu a promis un pachet de măsuri economice pentru a sprijini companiile afectate de revenirea măsurilor de izolare.

Ţară cu circa 9,2 milioane de locuitori, Israelul a raportat duminică, 1.037 de noi cazuri de COVID-19, după ce la începutul săptămânii numărul zilnic al acestora depăşise 4.000.

sursa articol: digi24

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis luni, la orele amiezii, un mesaj de…

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume? Statele Unite au cea mai puternică armată din lume potrivit clasamentului realizat de Global Firepower, în baza PowerIndex, care ține cont de 50 de factori individuali, cum ar fi aparatura militară sau numărul trupelor. SUA sunt urmate în acest clasament de Rusia și China.

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul. Președintele rus, într-o discuție cu fostul lider ucrainean Petro Poroșenko..