Examenul de Bacalaureat, sau examenul maturitatii, a avut in acest an o rata de promovabilitate de 64.5% in urma depunerii si rezolvarii contestatiilor – cu 1.6% mai mult decat inainte de contestatii. Ministerul Educatiei anunta ca 64.5% dintre elevii care s-au prezentat la examenul de BAC au promovat probele, in urma modificarii notelor in cadrul contestatiilor, comparativ cu procentul de promovabilitate de 62.9% inainte de contestatii.

De asemenea, numarul mediilor de 10 a crescut de la 232 la 307 in intreaga tara. Conform comunicatului oferit de Ministerul Educatiei, rata de promovare in prima sesiune a examenului de Bacalaureat dupa solutionarea contestatiilor este de 64.5%. Totodata, rata de promovare a absolventilor din promotia curenta si din promotiile anterioare care a fost inregistrata in sesiunea iunie-iulie a anului 2020, la examenul national de Bacalaureat, fara a lua in calcul etapa speciala, dupa solutionarea contestatiilor este de 64.5%.

Prin urmare, pentru actuala promotie, rata de promovare este de 72.9%, iar pentru promotiile anterioare, de 27.7%. Datele oferite de Ministerul Educatiei sustin ca din totalul de 147794 de candidati care s-au prezentat la sesiunea de Bacalaureat din anul 2020 luna iunie-iulie, a promovat un total de 95399 de candidati. Dintre acesti candidati, 87887 apartin promotiei 2020, comparativ cu numarul de 84833 de candidati care au promovat in promotia anului trecut. 7512 candidati provin din promotiile anterioare, un numar in crestere, comparativ cu 4384 de candidati care au reusit in 2019, din promotiile anterioare.

Etapa speciala a examenului de Bacalaureat 2020, pe data de 6 iulie

La aceasta etapa sunt inscrisi candidatii care nu au putut participa la prima etapa din motive de sanatate, pentru ca nu au avut temperatura corporala incadrata in limitele specificate, de 37.3 grade Celsius sau au avut alte probleme de sanatate dovedite clinic.

Rezultatele obtinute in urma sesiunii speciale a bacalaureatului vor fi afisate pe data de 12 iulie la ora 12, urmand ca toti candidatii sa aiba posibilitatea sa depuna contestatiile. La etapa speciala a examenului sunt inscrisi 141 de absolventi ai clasei a XII-a.

Cert este ca, in ciuda pandemiei cu virusul Covid 19 si a situatiei invatamantului actual, se observa o scadere clara a promovabilitatii la examenul maturitatii. Aceasta rata de promovabilitate este cea mai mica din ultimii sase ani, avand in vedere si faptul ca au participat foarte multi absolventi de liceu din promotiile anterioare. 

In anul 2020, au fost depuse 62790 de contestatii care au fost solutionate si in urma carora s-a putut stabili procentul de promovabilitate al examenului de BAC sesiunea iunie-iulie.

Sursa: https://www.g4media.ro/rata-finala-de-promovare-a-bacalaureatului-2020-dupa-contestatii-a-crescut-cu-16-puncte-procentuale-procentul-final-de-promovare-a-bac-ului-este-de-645.html

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.