8 comentarii Distribuie Tribunalul Bucuresti a dispus miercuri seară, 14 februarie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Paul Petrof, director al Vămii Bucureşti, acuzat de DNA că a cerut mită 50.000 de euro în avans unui om de afaceri pentru achiziţia unui apartament. Aceeași măsură a fost luată și pentru alți patru șefi sau funcționari, acuzați de corupție.

Paul Petrof, directorul Direcției Regionale Vamale București, a fost reținut miercuri, 14 februarie, alături de alți 4 funcționari. Ei sunt acuzați într-un dosar de luare de mită și trafic de influență, transmite DNA, într-un comunicat.

DNA a anunțat reținerea pentru 24 de ore a 6 persoane, între care directorul Direcției Regionale Vamale București, 3 funcționari din instituție și un șef de birou în cadrul Autorității Vamale Române.

Directorul Direcției Regionale Vamale Bucuresti a fost reținut pentru infracțiunile de:

  • favorizarea făptuitorului
  • folosirea de informații nepublice ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații
  • luare de mită

Alexandru Cernat, Nicolae Ștefan Teianu și Marian Vulcan, funcționari în cadrul Autorității Vamale Române și în cadrul Direcției Regionale Vamale București, au fost reținuți pentru luare de mită în formă continuată.

Răzvan-Cosmin Stamatescu, șef birou în cadrul Autorității Vamale Române, a fost reținut pentru favorizarea făptuitorului, folosirea de informații nepublice ori accesul unor persoane neautorizate la aceste informații și trafic de influență, în formă continuată.

O a șasea persoană a fost reținută pentru complicitate la luare de mită.

Mită sub formă de adidași și parfurmuri contrafăcute

În ordonanțele procurorilor se arată că:

  • în cursul anului 2023, în contextul efectuării unor controale, funcționarii vamali Cernat Alexandru, Marin Marius, Teianu Nicolae-Ștefan, Vulcan Marian-Vladimir și Gheorghe Demetrius ar fi pretins și primit de la mai mulți oameni de afaceri care-și desfășurau activitatea în mai multe centre comerciale situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov foloase necuvenite constând în sumele totale de 60.600 de lei, 11.500 de dolari, 600 de euro, 408 perechi (51 de baxuri) de ghete sport și 1.000 de parfumuri contrafăcute. Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți de cei 5 inculpați în scopul omisiunii întocmirii unei sesizări penale cu privire la problemele constatate și implicit al finalizării controalelor într-un mod care să fie favorabil oamenilor de afaceri.
  • în cursul zilei de 10 ianuarie 2024, în scopul îngreunării cercetărilor ce se desfășurau într-un dosar penal, inculpații Petrof Paul și Stamatescu Răzvan-Cosmin i-ar fi prezentat unui om de afaceri conținutul unei ordonanțe emise de ofițerii de poliție din cadrul I.G.P.R.- Direcția de Investigare a Criminalității Economice, prin care erau solicitate diverse înscrisuri în legătură cu unele societăți controlate de persoana respectivă.
  • În perioada 2021-2023, inculpatul Stamatescu Răzvan-Cosmin ar fi acceptat de la un alt om de afaceri promisiunea remiterii unei sume de 10.000 de dolari și ar fi primit mai multe foloase necuvenite pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor polițiști de frontieră și că-i va determina pe aceștia să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu în legătură cu realizarea unor controale asupra unor transporturi de mărfuri contrafăcute, de care era interesată persoana respectivă.

Petrof, acuzat că a cerut bani ca să-și ia un apartament

În aceeași perioadă, Paul Petrof „ar fi pretins de la un om de afaceri plata unui avans” de 50.000 de euro pentru cumpărarea unui apartament, dar și alte foloase necuvenite, în schimbul „ajutorului” oferit pentru obținerea unor autorizații, spun procurorii.

Paul Petrof, Alexandru Cernat, Nicolae-Ștefan Teianu, Marian-Vladimir Vulcan și Răzvan-Cosmin Stamatescu vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

sursa articol: libertatea.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Zile libere 2022: Când pică Paștele anul acesta și alte Sărbători Legale 2022

Zile libere 2022: Când pică Paștele anul acesta și alte Sărbători Legale 2022. An de an, zilele libere sunt așteptate de toată lumea cu nerăbdare, mai ales…

Adio încălzire cu lemne: prețul plătit de România la Bruxelles

Adio încălzire cu lemne: prețul plătit de România la Bruxelles. Potrivit datelor…

Statistică îngrijorătoare: Speranţa de viaţă în România mult mai mică decât în UE

Statistică îngrijorătoare: Speranţa de viaţă în România mult mai mică decât în…

Lovitură puternică pentru samsari din partea Guvernului

Lovitură puternică pentru samsari din partea Guvernului. Guvernul modifică legislația privind importurile…