Razboiul din Ucraina a ajuns la 300m de România, micul port de încărcare a grâului de la Chilia Nouă din Ucraina fiind bombardat în noaptea de marți spre miercuri, 5/6 septembrie 2023. Localnicii și turiștii din Delta Dunării au privit îngroziți, de pe malul românesc al brațului Chilia, ce se întâmplă sub ochii lor.

Conform martorilor din zona, bombardamentele au început miercuri, 6 septembrie 2023, în jur de ora două. Oamenii au auzit nu mai puțin de 11 proiectile aruncate asupra portului ucrainean de peste Dunăre, de la Chilia Nouă, și au tremurat de frică, la fiecare bubuitură. 

Localnicii si turiștii din Delta Dunării au ramas îngroziți

„Se aude iarăși! Ține-te bine!!” strigă disperați românii martori la bombardament, înainte ca o explozie să le zguduie geamurile. Bubuitura a fost atât de puternică încât alarmele antifurt ale mașinilor de pe malul românesc s-au declanșat. 

„Vine încă una. Se aude încă una!!“ exclamă oamenii în timpul unor rafale, posibil ale apărării antiaeriene, după care o nouă explozie se aude, dinspre portul Chilia Nouă. 

Oamenii au numărat disperați explozie după explozie, până la 11, iar de pe malul ucrainean s-au ridicat flăcări uriașe și nori mari de fum. 

În dimineața de miercuri, 6 septembrie 2023, în portul Chilia Nouă din Ucraina, locurile bombardate încă ardeau, noi imagini fiind filmate de localnici.

La Chilia Nouă sunt încărcate barjele cu cereale, aduse de navele care tranzitează Canalul Bâstroe. Atacurile rusești par sa se fi concentrat asupra porturilor mici din Ucraina.

În noaptea de duminică spre luni, 3/4 septembrie 2023, localnici din Periprava (Tulcea), au fost de asemenea treziți din somn de bombardamentul asupra unui port ucrainean mic, situat la 800 de metri distanță de satul românesc.

Imediat după bombardament, ministrul de externe din Ucraina a susținut că două drone rusești ar fi căzut pe teritoriul românesc, informație negată cu desăvârșire de Ministerul Apărării Naționale din România. 

În această perioadă, Delta Dunării este încă aglomerată cu turiști. 

sursa articol: adevarul.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Zile libere 2022: Când pică Paștele anul acesta și alte Sărbători Legale 2022

Zile libere 2022: Când pică Paștele anul acesta și alte Sărbători Legale 2022. An de an, zilele libere sunt așteptate de toată lumea cu nerăbdare, mai ales…

Adio încălzire cu lemne: prețul plătit de România la Bruxelles

Adio încălzire cu lemne: prețul plătit de România la Bruxelles. Potrivit datelor…

Statistică îngrijorătoare: Speranţa de viaţă în România mult mai mică decât în UE

Statistică îngrijorătoare: Speranţa de viaţă în România mult mai mică decât în…

Lovitură puternică pentru samsari din partea Guvernului

Lovitură puternică pentru samsari din partea Guvernului. Guvernul modifică legislația privind importurile…