Un primar a oprit plățile către biserici după reportajul Recorder. Primarul a acționat imediat după reportajul Recorder și a oprit plățile către biserici. Oficialul s-a decis să ca niciun ban să nu mai ajungă către biserici fără o verificare a modului în care sunt cheltuiți.

Reportajul Recorder.ro a schimbat multe perspective și a venit cu dovezi concrete ale credințelor multora dintre români care vedeau de la distanță ‘jocurile bisericii’. Primarul Sectorului 2 este primul oficial care trece la acțiune imediat după imaginile incredibile filmare de jurnaliști.

Acesta susține că din acest moment niciun ban nu va fi plătit către biserici fără o verificare a modului în care sunt cheltuiți. Radu Mihaiu a anunțat în cursul zilei de miercuri decizia luată după apariția investigației Recorder despre afacerile Bisericii Ortodoxe.

Cel din urmă nu va mai oferi sume către lăcașurile de cult din sector fără ”verificări amănunţite care să arate că aceşti bani sunt cheltuiţi corect, şi nu la preţuri supraevaluate”.

Un primar a oprit plățile către biserici după reportajul Recorder „Am urmărit cu mare interes investigaţia”

Edilul a arătat că în mandatul său Consiliul Local a votat alocarea următoarelor sume către biserici:

450.000 lei pentru refacerea monumentului istoric Mănăstirea Plumbuita

430.000 lei pentru cantina socială de la Parohia Doamna Oltea

133.000 lei pentru centrul social de la Parohia Oţetari

Prima reacție BOR: „care este scopul real al materialului?”

„Pornind chiar de la titlul formulat abrupt și aprioric ofensator, în material se folosește masiv tactica inoculării unei mari suspiciuni, a amorsării unui subiect-bombă, care poate fi perceput astfel doar pentru că în conținut este introdus numele unei persoane foarte importante. Care este scopul real ultim al materialului? Miza sa. Istoricul raportării Recorder la Biserică indică destul de limpede un decerebrat anticlericalism, o patologică fobie la BOR.

Nu afectează asta oare deloc credibilitatea unui demers jurnalistic „independent”? Poate fi această credibilitate considerată una totală? Probabil, nu. În mod evident, afirmațiile celor incriminați în materialul pe care l-am urmărit eu însumi cu nesfârșită tristețe, rămân impardonabile, fie ele privite și prin lentila înțelegerii și compasiunii creștine”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei

Lazăr Neacșu, politicianul care apare în ancheta Recorder, și-a dat demisia din partid din calitatea de consilier general al Municipiului București după ce rețeaua secretă a ‘Marelui Alb’ a fost devoalată de jurnaliști.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Zile libere 2022: Când pică Paștele anul acesta și alte Sărbători Legale 2022

Zile libere 2022: Când pică Paștele anul acesta și alte Sărbători Legale 2022. An de an, zilele libere sunt așteptate de toată lumea cu nerăbdare, mai ales…

Adio încălzire cu lemne: prețul plătit de România la Bruxelles

Adio încălzire cu lemne: prețul plătit de România la Bruxelles. Potrivit datelor…

Statistică îngrijorătoare: Speranţa de viaţă în România mult mai mică decât în UE

Statistică îngrijorătoare: Speranţa de viaţă în România mult mai mică decât în…

Lovitură puternică pentru samsari din partea Guvernului

Lovitură puternică pentru samsari din partea Guvernului. Guvernul modifică legislația privind importurile…