Hotărârea privind certificatul verde este neconstituțională și poate fi anulată. Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și liderul PNL, a declarat că Hotărârea de Guvern privind introducerea certificatului verde COVID poate fi anulată dacă este atacată în contencios. 

Acesta a amintit că deja există o decizie a Curții Constituționale conform căreia orice restrângere a drepturilor și libertăților poate fi făcută doar prin lege adoptată de Parlament. O opinie similară a avut și Asztalos Csaba, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Hotărârea privind certificatul verde este neconstituțională și poate fi anulată. CCR spune că orice restrângere de drepturi se face doar prin lege

„Există o pronunţare a CCR, care spune că orice restrângere de drepturi trebuie să fie făcută doar prin lege adoptată de Parlament”, a declarat președintele PNL, la Europa FM.

În opinia lui Orban, Hotărârea de Guvern prin care a fost introdus certificatul verde COVID „poate fi anulată dacă e atacată în contencios şi o instanţă de contencios anulează actul respectiv”.

„Cred că poate fi transferată într-un proiect de lege şi noi ne angajăm să trecem foarte repede prin Parlament proiectul de Lege”, a mai afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Potrivit Hotărârii de Guvern adoptate săptămâna trecută, în localitățile în care rata de infectare cu coronavirus e între 3 și 6 la mie, accesul la diverse evenimente, precum nunți și botezuri, și în diverse spații publice, precum restaurante și cinematografe, e condiționat de prezentarea certificatului verde COVID. De miercuri, în această situație e și Capitala. Certificatul digital atestă vaccinarea anti-COVID-19, trecerea prin boală sau existenţa unui test negativ recent făcut.

sursa articol: b1

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Zile libere 2022: Când pică Paștele anul acesta și alte Sărbători Legale 2022

Zile libere 2022: Când pică Paștele anul acesta și alte Sărbători Legale 2022. An de an, zilele libere sunt așteptate de toată lumea cu nerăbdare, mai ales…

Adio încălzire cu lemne: prețul plătit de România la Bruxelles

Adio încălzire cu lemne: prețul plătit de România la Bruxelles. Potrivit datelor…

Statistică îngrijorătoare: Speranţa de viaţă în România mult mai mică decât în UE

Statistică îngrijorătoare: Speranţa de viaţă în România mult mai mică decât în…

Lovitură puternică pentru samsari din partea Guvernului

Lovitură puternică pentru samsari din partea Guvernului. Guvernul modifică legislația privind importurile…