Oficialii UEFA au tinut o videoconferinta la care au participat 55 de federatii afiliate, videoconferinta in urma careia s-a ajuns la decizia amanarii Euro 2020 pana in vara anului 2021, datele ramanand aceleasi: 11 iunie- 11 iulie.

Turneul final se va derula tot vara, asa cum trebuia sa fie desfasurat in anul 2020, fiind gazduit la Bucuresti. Acest anunt a fost facut pentru prima data de Federatia Norvegiana de Fotbal, urmand de principalele publicatii din Spania, Franta si Anglia. 

Anularea rezervarilor la hotelurile din Copenhaga este o certitudine

Conform presei internationale, oficialii UEFA au anulat rezervarile facute la hotelurile din Copenhaga. Mare parte din hotelurile din Copenhaga erau rezervate pentru lunile iulie si iunie ale anului 2020, asa cum se procedeaza de fiecare data cand are loc un Campionat European. Avand in vedere masurile impuse pe fondul pandemiei cu noul Coronavirus, aceste rezervari au fost anulate.

Directorul unui hotel important din Copenhaga sustine ca toate camerele au fost rezervate pentru EURO 2020, insa aceleasi rezervari au fost anulate pentru a nu suferi pierderi financiare. Aceeasi persoana, Kevin Helsinghof, afirma ca economia este foarte grav afectata de virus in intreaga lume si ca personalul hotelului va face toate eforturile necesare sa fie pregatit in eventualitatea in care Campionatul European se va tine.

EURO 2020 – 12 Stadioane si 24 de echipe

La campionatul european EURO 2020 participa 24 de echipe, meciurile fiind gazduite de 12 orase printre care si Bucuresti. Trei meciuri vor avea loc pe Arena Nationala, trei din grupe si o optime de finala. 

Initial au fost desemnate 13 orase, dar oficialitatile belgiene nu au permis construirea unei arene noi, de aceea Bruxelles a pierdut organizarea. Cele 12 orase care gazduiesc meciurile la EURO 2020 sunt Bucuresti, Copenhaga, Amsterdam, Dublin, Budapesta, Bilbao, Glasgow, Roma, Baku, Sankt Petersburg, Munchen si Roma.

Capacitatea fiecaruia din cele 12 stadioane pe care se joaca meciurile EURO 2020

Fiecare stadion are capacitatea de locuri necesara desfasurarii unui meci de o asemenea amploare, dupa cum urmeaza:

 • Stadionul Olimpic din Baku cu o capacitate de 69870 locuri;
 • San Mames din Bilbao, cu o capacitate de 53289 de locuri;
 • Wembley din Londra cu o capacitate de 90652 de locuri;
 • Allianz Arena din Munchen cu o capacitate de 70067 de locuri;
 • Ferenc Puskas din Budapesta cu capacitatea de 68156 locuri;
 • Olimpic din Roma cu o capacitate de 68993 locuri;
 • Dublin arena din Dublin cu capacitatea de 51711 locuri;
 • Arena nationala  din Bucuresti cu capacitatea de 54851 locuri;
 • Zenit Aren din Sankt Petersburg cu capacitatea de 61251 locuri.

Cum se combina orasele pentru meciurile din grupe si unde va juca Romania la meciurile Euro 2020

Orasele se combina in functie de grupe pentru a juca meciurile din EURO 2020:

 • Grupa A: Roma si Baku;
 • Grupa B: Sankt Petersburg si Copenhaga;
 • Grupa C: Amsterdam si Bucuresti;
 • Grupa D: Londra si Glasgow;
 • Grupa E: Bilbao si Dublin;
 • Grupa F: Munchen si Budapesta.

Romania va juca doua meciuri din faza grupelor la Bucuresti pe Arena Nationala. 

Sursa: https://www.digisport.ro/fotbal/euro-2020/euro-2020-a-fost-amanat-uefa-a-decis-cand-se-va-juca-turneul-final-812914.

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

România obține prima medalie de aur la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

România obține prima medalie de aur la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Ancuța Bodnar și Simona Radiș (cea care a purtat tricolorul la ceremonia de inaugurare), au câştigat locul 1 în proba de dublu rame feminin pe distanţa de 2.000 de metri. Dar nu e singura mare performanţă a zilei pentru noi, deoarece am luat şi un argint la băieți!

Diego Maradona a murit! Prima reacție a lui Gheorghe Hagi

Diego Maradona a murit! Prima reacție a lui Gheorghe Hagi. Marea legendă a fotbalului mondial, “el pibe d’oro” Diego Maradona, ar fi decedat în urma unui stop cardio-respirator, anunță presa din Argentina.

VIDEO – Încep lucrările de modernizare ale Stadionului Municipal Sibiu la standarde UEFA.

După ce, pe 10 august, s-a anunțat semnarea contractului pentru modernizarea Stadionului Municipal, în această săptămână primarul Astrid Fodor, reprezentanții constructorului CON-A și echipa din Primăria Sibiu care va gestiona contractul și va monitoriza lucrările, au fost prezenți în teren. Au fost vizualizate locațiile și s-a discutat concret pe tema graficului de lucrări.

Noul stadion al Sibiului prinde contur

Noul stadion al Sibiului prinde contur. Video cu stadiul lucrărilor la începutul lunii martie de pe șantierul noului stadion al Sibiului…