Apă Canal Sibiu a semnat, luni, 15 aprilie 2024, împreună cu Ministerul Investițiilor şi Proiectelor Europene, noul contract de finanţare a „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov, în perioada 2014 -2020 – etapa a II-a” din fondurile alocate prin Programul Dezvoltare Durabilă (PDD). Apă Canal Sibiu este printre primele companii de apă din ţară care reuşeşte să obţină fondurile necesare continuării investiţiilor, prin intermediul noului program operaţional.

Valoarea totală a contractului este de 1.214.854.683,46 lei, din care, valoarea eligibilă a proiectului este de 1.023.563.518,34 lei. Valoare eligibilă nerambursabilă din partea Fondului European de Dezvoltare Regională (FEDR) este de 817.827.251,15 lei, iar cea din bugetul național este de 125.079.461,96 lei. Cofinanțarea din bugetele locale ale unităților administrativ teritoriale implicate în proiect este de 19.242.994,13 lei. Apă Canal Sibiu va cofinanţa proiectul cu suma de 61.413.811,10 lei, iar valoarea TVA neeligibilă a proiectului este de 191.291.165,12 lei.

Ministerul Investițiilor şi Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru PDD, acordă o finanțare nerambursabilă de 942.906.713,11 lei, echivalentă cu 92,12 % din valoarea totală eligibilă aprobată.

Fondurile obţinute vor finanţa lucrări de extindere şi modernizare în valoare totală de 210.034.990,64 euro.

Investiţiile în infrastructura de captare şi distribuţie a apei potabile includ reabilitarea unei captări de suprafaţă, construcţia a peste 145 km de conducte noi de aducţiune şi reabilitarea a peste 50 de km de aducţiuni, înfiinţarea a 13 staţii de clorinare, a 16 staţii de pompare şi a 11 rezervoare de înmagazinare apă, modernizarea a două staţii de tratare a apei, a două staţii de pompare şi a 10 rezervoare de apă. Reţeaua de distribuţie a apei potabile va fi extinsă cu aprox. 158 de km de reţea nouă şi va fi reabilitată pe o lungime de aproape 94 de km.

De asemenea, canalizarea va beneficia de extindere cu aproape 37 de km, la care se adaugă 8 km de conducte noi de refulare şi 10 km de noi conducte colectoare. Modernizarea infrastructurii de apă uzată include reabilitarea a aproximativ 18 km de reţea de canalizare, a trei staţii de pompare apă uzată menajeră şi a staţiilor de epurare ape uzate din Mohu, Sălişte, Cristian și Slimnic, precum şi a celei ce deservește zona Făgăraşului, toate trecând printr-un amplu proces de modernizare.

Staţia de epurare din Mohu va fi dotată cu o instalaţie de uscare nămol deshidratat. Pe lângă toate acestea se vor construi 26 de staţii de pompare apă uzată menajeră şi o nouă staţie de epurare pentru Miercurea Sibiului, care va deservi atât populația din localitate, cât și pe cea din Apoldu de Sus și Dobârca.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov, în perioada 2014 -2020 – etapa a II-a” are o valoare totală de peste 210 milioane euro, din care cofinanţarea Uniunii Europene este de 92,12 % din valoarea totală eligibilă aprobată.

Proiectul de investiţii contribuie la protejarea şi conservarea mediului şi promovarea utilizării eficiente a resurselor, ceea ce ar duce la o creştere inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii a 24 de Unităţi Administrativ Teritoriale, 18 din județul Sibiu și 6 din județul Brașov, parte din proiect.

Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Dezvoltare Durabilă

sursa articol: sibiuindependent.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.