În luna aprilie, 70 de elevi de liceu din Sibiu sunt așteptați să participe la programul de orientare vocațională „Ora de Carieră” organizat de Fundația Leaders cu sprijinul GLS România.

Programul se desfășoară pe parcursul a trei zile și oferă tinerilor șansa de a face deja primul pas spre realizarea unui plan de carieră, spre înțelegerea menirii lor personale, dar și profesionale, și spre dobândirea competențelor de leadership necesare în viitorul parcurs profesional. Participarea este gratuită.

Astfel, în Sibiu, vor avea loc două ediții ale programului, după cum urmează:

  • Colegiul Național Octavian Goga – 10-12 aprilie 2024 (orele 9:00 – 13:00)
  • Continental Forum Sibiu – 13 aprilie 2024 (orele 10:00 – 14:00),
    14 aprilie 2024 (orele 10:00 – 14:00), 15 aprilie 2024 (orele 15:00 – 18:00)

Detalii despre program și înscrieri

Programul „Ora de Carieră” a pornit de la necesitatea existenței unui program special conceput pentru a veni în ajutorul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani, aflați în căutarea vocației, a carierei, a domeniului potrivit în funcție de abilitățile și trăsăturile de personalitate ale acestora.

Primele două zile ale programului cuprind două workshop-uri de dezvoltare personală care îi ajută pe elevi să își identifice valorilorile personale și îi sprijină în procesul decizional de alegere a unei cariere. De asemenea, împreună cu specialiștii fundației, participanții vor realiza un chestionar psihometric privind interesele lor vocaționale, rezultatele fiind interpretate prin prisma teoriei personalității dezvoltate de psihologul american John Holland.

A treia zi a programului este dedicată unui eveniment inspirațional de tip „Biblioteca Vie”, în cadrul căruia elevii au ocazia de a discuta cu specialiști din domeniile lor de interes, a căror experiență profesională și personală îi pot ajuta să facă primii pași spre cariera dorită.

Înscrierile în program se desfășoară până la data de 9 aprilie 2024 pentru sesiunea organizată la Colegiul Național Octavian Goga, respectiv 10 aprilie 2024 pentru sesiunea organizată la Continental Forum Sibiu.

Pe parcursul ultimilor trei ani, peste 2.500 de elevi de liceu din toate județele țării au beneficiat de orientare vocațională în cadrul programului „Ora de Carieră”.

În Sibiu, programul se desfășoară pentru prima dată în acest format și este susținut de GLS România, în calitate de Partener Principal.

Despre Fundația Leaders

Fundația Leaders este organizația care formează și susține oamenii cu valori și principii să devină liderii responsabili de care are nevoie România și care o fac mai puternică la toate nivelurile.

De 24 de ani, Fundația Leaders contribuie la transformarea României prin programe de leadership adaptate realității și nevoilor tinerilor din țara noastră. Peste 44.000 de tineri au fost recrutați și antrenați prin programele LEADERS, care s-au desfășurat atât în mediul offline, cât și online, cu participarea a peste 625 de lideri din România ca speakeri, 171 de companii partenere din peste 30 de domenii de activitate,cu programe derulate în 75 de comunități urbane și rurale și 60 de proiecte personalizate pentru organizații partenere.

Misiunea Fundației este să declanșeze potențialul tinerilor și să formeze lideri vizionari, responsabili, curajoși și implicați prin programe de leadership practice, adaptate pentru fiecare nivel de dezvoltare.

Despre GLS România

GLS este unul dintre dintre cei mai mari furnizori independenți de servicii de coletărie din Europa, cu o prezență locală puternică în aproape toate țările de pe continent. De asemenea, operează prin filiale deținute integral în Canada și pe coasta de Vest a SUA în cadrul rețelei GLS. Acest lucru permite GLS să-și conecteze cu ușurință clienții și comunitățile cu milioane de expedieri și povești în fiecare zi. GLS este proactiv cu privire la gestionarea rețelei, conectându-și piețele într-o manieră flexibilă și agilă pentru a răspunde naturii lor dinamice și în continuă schimbare. Compania se mândrește să furnizeze clienților săi din cele aproximativ 40 de țări servicii de înaltă calitate, care se potrivesc cel mai bine nevoilor acestora.

Rețeaua GLS constă în 120 de hub-uri, peste 1600 de depozite, susținute de aproximativ 36000 vehicule de livrare și peste 6200 de camioane de lungă distanță. Acest lucru oferă operare continuă, agilitate mărită și acoperire extinsă a rețelei. Mai mult decât atât, cele 46000 de parcel shop-uri și peste 6600 de parcel lockers oferă clienților mai multă flexibilitate și comoditate.

sursa articol: sibiuindependent.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.