Elevii din comuna Păuca învaţă într-o şcoală smart, unitatea de învăţământ fiind una dintre cele mai moderne din România. Proiectul a depășit valoarea de 800.000 de euro, totul fiind adaptat pentru educația digitală. Noua şcoală este construită chiar în centrul satului Păuca, în apropierea sediului Primăriei şi a noii Biserici Ortodoxe.

În cadrul acestei unităţi de învăţământ, cadrele didactice predau folosind table interactive, softuri şi alte soluţii educaţionale smart. De asemenea, la nivelul clădirii sunt implementate tehnologii moderne pentru reducerea consumului de energie şi pentru creşterea confortului pentru elevi în timpul orelor de curs. Spre exemplu, sistemul de iluminat este controlat printr-o aplicaţie mobilă, iar în întreaga şcoală sunt montaţi senzori care reglează consumul de electricitate şi energie. În ultimul an, a continuat dotarea ambelor şcoli din Păuca (Şcoala generală şi Şcoala gimnazială) cu materiale didactice moderne, ajutând astfel la dezvoltarea conceptului “smart school – şcoala viitorului”, au transmis reprezentanţii şcolii într-un comunicat de presă.

Sursă: Tribuna

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi copii din Ciugud și-au curățat satul de toate PET-urile și dozele aruncate de trecători

Doi copii din Comuna Ciugud, județul Alba, și-au curățat satul de toate PET-urile și dozele aruncate de trecători.Exemplu de bună creștere și civism la…

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică. FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren la marginea Sibiului și pregătește o..

Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii

Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii. Consilierii locali ai Sibiului sunt chemați să aprobe în ședința de săptămâna aceasta, printre altele, documentația de urbanism pentru construirea unui hotel nou pe strada Mărășești, în apropierea Căii Dumbrăvii.

România locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

România locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. România a obținut locul I în cadrul concursului EGMO 2022, cu o medalie de aur și 3 de argint