Programul Noua Casă continuă și în 2022: Ce modificări au fost introduse. Guvernul a alocat un buget de 2 miliarde de lei pentru cei care vor să-și cumpere o locuință prin acest program guvernamental care vine și cu câteva modificări în acest an.

Din 2009 și până în prezent, aproximativ 260.000 de români și-au cumpărat imobile cu ajutorul acestor programe, majoritatea acestora fiind tineri sau tinere familii care au beneficiat de avantajele oferite de acest program, precum un avans mult mai scăzut, decât cel prevăzut pentru un credit imobiliar sau ipotecar clasic și o dobândă mai scăzută.

Pentru anul 2022, plafonul alocat programului Noua Casă va fi în valoare de 2 miliarde lei, conform Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), similar cu cel din anul 2021.

Ministerul de Finanțe a anunțat demararea în scurt timp a noului program Nouă Casă 2022, inițiat de Guvernul României, dar care aduce noi facilități în schema de finanțare-garantare oferită de stat, prin Ministerul Finanțelor Publice, principalul obiectiv al noului program guvernamental fiind de a facilita achiziția de locuințe adaptate standardelor de locuire moderne, creșterea calității spațiului de locuit și a spațiilor comune, precum și reducerea riscului seismic prin favorizarea achiziționării de locuințe noi, consolidate sau reabilitate.

Programul Noua Casă continuă și în 2022: Ce modificări au fost introduse

Un alt efect direct al programului va fi stimularea pieței construcțiilor și a tuturor sectoarelor conexe, care contribuie la un stil de viață adaptat realităților actuale.

Programul Nouă Casă 2022 va avea următoarele carasteristici, iar avansul minim obligatoriu diferă în funcție de valoarea locuinței care urmează să fie achiziționată, după cum urmează:

  • locuințele cu preț de maximum 70.000 euro vor putea să fie achiziționate cu un avans minim obligatoriu de 5%, iar procentul maxim de garantare este de 50%;
  • locuințele cu prețul cuprins între 70.001 Euro – 140.000 euro vor putea să fie achiziționate cu un avans minim obligatoriu este de 15%, iar procentul maxim de garantare este 60%;

Pentru a putea achiziționa o locuință în cadrul programului, o persoană trebuie fie să:

  • nu dețină în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul/soția nicio locuință, indiferent de modul în care a fost dobândită;
  • dețină în proprietate cel mult o locuință, cu o suprafață utilă mai mică de 50 mp, dar care nu a fost achiziționată prin programul Prima Casă;

În cadrul programului Noua Casă 2022 pot fi achiziționate și locuințe a căror valoare depășește 140.000 euro, însă proprietarul trebuie să achite diferența din alte surse.

sursa articol: wall-street.ro

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Românii pe locul I în topul străinilor care cumpără case în Spania

Românii pe locul I în topul străinilor care cumpără case în Spania. Românii se află în topul cetăţenilor străini care achiziţionează locuinţe în Spania…

Se vând locuințele ANL din Sibiu

Se vând locuințele ANL din Sibiu. Sibienii care au locuit până acum cu chirie în spațiile ANL, le pot acum cumpăra cu bani cash sau în rate…

Reabilitarea energetică a blocurilor cu Fonduri Europene la Sibiu

Reabilitarea energetică a blocurilor cu Fonduri Europene la Sibiu. Din 17 februarie, Primăria Sibiu a început să primească dosare din partea Asociațiilor de…

Tot mai mulți tineri se mută de la oraș în tihna satului românesc

Tot mai mulți tineri se mută de la oraș în tihna satului românesc. De la începutul pandemiei și până acum, în România a crescut cererea pentru imobiliare în mediul rural. La foarte mare căutare sunt casele din satele aflate în apropierea marilor orașe.