Protejează-ți profilul de LinkedIn de atacurile cibernetice! Având peste 650 de milioane de profiluri profesionale, LinkedIn este o platformă de socializare îndrăgită, care oferă nelimitate oportunități profesionale și conexiuni în rețea. La fel ca în cazul oricărui serviciu furnizat de o rețea de socializare, profilul tău de pe LinkedIn este vulnerabil la probleme de confidențialitate și securitate, inclusiv data scraping și hacking.

Fie că lucrezi de acasă, ești între locuri de muncă sau îți alcătuiești o rețea profesională, platforma are ceva de oferit pentru tine. Cu toate acestea, menținerea unui profil profesional în toată regula în mediul online nu e lapte și miere.

Nu este un secret pentru nimeni că mecanismele complexe ale rețelelor de socializare se bazează pe disponibilitatea utilizatorilor de a împărtăși informații confidențiale și de a se conecta cu ceilalți.

Și, cu toate că informațiile publice nu prezintă neapărat un risc imediat, utilizatorii trebuie să cunoască problemele pe termen lung cu privire la confidențialitate. Datele pe care le publici online vor circula în afara rețelei tale sociale, indiferent de câte măsuri de protecție implementezi tu sau platforma.

Verificările de securitate utilizate de LinkedIn pentru împiedicarea accesului neautorizat la conturi nu îți protejează datele împotriva vizualizării și furtului de către alți membri sau infractori care utilizează platforma în scopuri necurate.

Protejează-ți profilul de LinkedIn de atacurile cibernetice. Securizează-ți contul punându-ți câteva întrebări simple

Așadar, înainte să decizi dacă setările de confidențialitate ale profilului tău de LinkedIn ar trebui să fie mai stricte, pune-ți următoarele întrebări:

  • Ar trebui ca toată lumea să îmi poată accesa informațiile cu caracter personal, cum ar fi numărul de telefon, e-mail-ul sau adresa fizică?
  • Ar trebui ca toți utilizatorii LinkedIn să aibă acces la fluxul meu de activități și să afle despre conexiunile și contactele mele profesionale?

Răspunsurile tale te pot ajuta să stabilești cât de confidențial vrei să fie contul tău și să gestionezi mai bine informațiile pe care le partajezi sau datele pe care le pot vedea ceilalți.

Fii atent ce informații postezi pe LinkedIn

Dacă ești un utilizator obișnuit care nu este deschis la noi oportunități profesionale în prezent, poți alege să ai un grad mai mare de anonimitate pe platformă. Poți gestiona confidențialitatea profilului tău urmând câțiva pași simpli.

În meniul Setări și confidențialitate, alege opțiunea de vizibilitate pentru a modifica opțiunile de vizualizare a profilului, conexiunile, a-ți edita profilul public și a alege cine îți poate vedea adresa de e-mail, numele sau cine poate descărca aceste informații.

Făcând aceste modificări minore, te poți proteja împotriva planurilor elaborate bazate pe inginerie socială, cum ar fi phishing-ul sau fraudele.

Ai grijă la conexiunile tale și analizează situația înainte de a accepta o solicitare de conectare din partea unei persoane pe care nu o cunoști. Platforma LinkedIn este frecventată de mulți infractori, așa că ai grijă la mesajele nesolicitate privind oferte incredibile de locuri de muncă, oportunități de investiții sau abonamente premium gratuite.

sursa articol: bitdefender

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Plata modernă pentru accesul auto în Cimitirul Municipal Sibiu

Plata modernă pentru accesul auto în Cimitirul Municipal Sibiu este disponibilă pentru cetățeni, începând din această săptămână. Pentru a facilita accesul cu mașina în Cimitirul Municipal, cartelele de tip abonament eliberate de Administrația Cimitirului se pot încărca și de la automatele de plată care eliberează tichete de ieșire.

Compania Tik Tok analizează mai multe locații pentru noul său sediu central, printre care și Londra

Una din cele mai populare rețele de socializare la acest moment, Tik Tok, analizează diferite locații pentru noul său sediu general. Reprezentanții Tik Tok au purtat discuții cu reprezentanții guvernului Britanic în ultimele luni pentru a-și amplasa cartierul general la Londra, în cadrul unei strategii de a se distanța de proprietarii chinezi.

Imagini spectaculoase cu noile modele Dacia

Imagini spectaculoase cu noile modele Dacia. Constructorul româno-francez de la Mioveni și-a prezentat oficial, primele imagini cu noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway. Această generație a treia, reprezintă cea mai sofisticată evoluţie pentru cele 3 modele.

Google Pay disponibil și în România!

Google Pay disponibil și în România! O veste bună, atât pentru utilizatorii care preferă plățile on-line cu telefonul mobil, cât și pentru cei cu card Revolut.