Opt marfare cu deșeuri din Europa oprite la vama Nădlac. Poliţiştii de frontieră arădeni au oprit la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II opt mijloace de transport încărcate cu peste 130.000 de kilograme de deşeuri.

Marferele intenționau să intre în țară cu deșeuri constând în haine şi mobilier second hand. Șoferii nu au putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de ITPF Oradea, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a opt automarfare. Acestea erau conduse de cetăţeni români, care transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, haine second hand şi mobilier de la diferite societăţi comerciale din Cehia, Germania şi Austria pentru firme din România.

Opt marfare cu deșeuri din Europa oprite la vama Nădlac. Tirurile transportau haine și mobilier second într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deșeuri

“Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului General Bucureşti din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu haine second hand şi mobilier într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege. În total, în cele opt vehicule erau transportate 130.588 de kilograme de deşeuri.” arată sursa citată.

În toate cazurile, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.