Madridul începe testele privind vaccinarea copiilor. Aproximativ 150 de minori vor participa la studiul clinic. Spania a vaccinat cu o doză peste 30% din populaţie.”,

Spania începe testele clinice pentru vaccinarea copiilor. Un spital din Madrid va verifica eficacitatea şi securitatea vaccinurilor la copiii între 5 şi 12 ani şi la adolescenţi.

Medicii spanioli vor selecţiona 150 de minori până la sfârşitul lunii ca să fie imunizaţi cu seruri de la Pfizer şi Janssen. Obiectivul studiului este să se confirme dacă acestea sunt sigure pentru vaccinarea anti-Covid pentru copii.

Dr. Manuel Gijón, pediatru Spitalul 12 Octombrie Madrid: Ştim că nu apar frecvent afecţiuni grave la copii din cauza bolii Covid-19, dar pot să transmită virusul şi Că, unii dintre ei sunt vulnerabili.

Spania îşi propune să meargă înainte cu imunizarea populaţiei, până la copiii de 5 ani. La un spital universitar din Madrid a început primul studiu pentru vaccinarea minorilor.

Ca să găsească voluntari, autorităţile au demarat o campanie, iar primii părinţi interesaţi şi-au înscris copiii.

Monica Blanco, mamă: Fata cea mare, de 17 ani, va participa la testele clinice pentru vaccinurile anti-Covid. Suntem liniştite şi avem multă încredere şi nu ne este teamă.

Medicii spanioli vor să includă în eşantion atât copii sănătoşi, cât şi minori cu afecţiuni sau bolnavi cronic.

Dr. Manuel Gijón, pediatru Spitalul 12 Octombrie Madrid: Vom vaccina între 150 şi 200 de pacienţi şi ideea este să dovedim că vaccinurile sunt eficiente în prevenirea bolii şi, în al doilea rând, să ne asigurăm că nu sunt efecte secundare.

Cercetarea efectelor vaccinului la copii va începe la sfârşitul luni pe copii între 5 şi 12 ani, iar unul din 5 participanţi va primi un placebo.

Sursa articol: Mediafax

Credit foto: twenty20photos

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.

Copilul tău face febră şi are gura plină de băşici? Herpangina e de vină. De unde apare şi cum se tratează boala

Herpangina este o boală infecţioasă care afectează mai ales copiii cu vârste…

Klaus Iohannis a explicat cum vor fi vaccinați românii!

Klaus Iohannis a explicat cum vor fi vaccinați românii. Președintele țării a detaliat, luni, după o ședință cu reprezentanții MAI, MApN și ai Ministerului Sănătății, cum va arăta campania de vaccinare. Președintele a explicat că vaccinul va fi administrat etapizat populației. La locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv „drive-through”.