Cresc facturile la energia electrică: taxa cogenerare mărită cu 40%. A intrat în vigoare Ordinul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Va crește valoarea taxei de cogenerare. Decizia afectează pe toți consumatorii casnici sau industriali. Taxa de cogenerare crește de la aproximativ 3,5 euro/MWh la circa 5 euro/MWh. Asta înseamna un avans care se va simți în buzunarele tuturor românilor, de peste 40%.

La nivelul întregii țări, taxa pe cogenerare va fi în valoare de peste 350 mil. de euro pe an, față de aproximativ 245 mil. de euro, când taxa de cogenerare era de 3,5 euro/MWh. Calculul este realizat la un consum mediu național de aproximativ 8.000 de MWh, care include atât consumul casnic, cât și pe cel industrial.

Cresc facturile la energia electrică: taxa cogenerare mărită cu 40% de la 3,5 euro/MWh, la 5 euro/MWh

Taxa de cogenerare este plătită de către toți consumatorii, casnici sau industriali. Ea este destinată ajutorului de stat acordat producătorilor de energie în cogenerare. Cei mai mari beneficiari sunt CET-urile (centralele electrice de termoficare) care produc și agent termic pentru populație.

Aceasta taxă a fost, începând cu iulie 2020, circa 3,5 euro/MWh. Începând cu 1 noiembrie 2020, taxa de cogenerare este de aproximativ 5 euro/MWh.

sursa articol: zf

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.