Sibienii cu autostrada în fundul curții! Autostrada Sibiu-Boița trece prin curțile a doi localnici din Tălmaciu. Dupa șase luni de la începerea construirii secțiunii 1 Sibiu – Boița, din cadrul autostrăzii Sibiu – Pitești, responsabilii lucrării au constatat că traseul ar urma să traverseze curțile a doi localnici din localitatea Tălmaciu, județul Sibiu.

foto coperta: freepik.com

Constructorul secțiunii, Porr Construct SA, a anunțat faptul că, pe coridorul de expropriere exista construcții care nu au fost incluse în lista exproprierilor pentru acest proiect. Acest lucru a condus la oprirea lucrărilor, potrivit Arena Construcțiilor.

După verificările pe teren, a fost constatat faptul că o suprafață totală de 3.660 de metri pătrați se suprapune integral cu coridorul de expropriere al obiectivului de investiții. Terenul în cauză este deținut de către două persoane fizice. Construcțiile se află pe raza teritorială a localității Tălmaciu, județul Sibiu.

Sibienii cu autostrada în fundul curții! Lucrările au fost oprite fiindcă statul n-a alocat până acum bani pentru expropriere.

Cele două imobile nu au fost incluse în lista exproprierilor. Asta pentru că, suprafețele de teren și construcțiile respective nu se regăsesc pe listele emise de către unitățile administrativ-teritoriale care au stat inițial la baza hotărârii Guvernului pentru expropriere.

Suplimentarea sumei pentru despăgubire și declanșarea procedurii de expropriere pentru cele două imobile ar urma să fie aprobate de către executiv. Conform unui proiect de Hotărâre de Guvern, suma aferenta despăgubirilor este de 123.000 de lei

Pentru realizarea lucrărilor aferente Secțiunii 1 Sibiu – Boița din cadrul Autostrăzii Sibiu – Pitești; declanșarea exproprierilor a fost adoptată de către Guvern, în anul 2019.

Contractul de proiectare și execuție pentru secțiunea 1 are o valoare de 612.647.863 lei, fără TVA. Acesta a fost semnat în data de 14 aprilie, anul trecut.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Un român s-a trezit cu 2 Mil de lei în cont şi a refuzat să returneze banii

Un român s-a trezit cu 2 Mil de lei în cont şi a refuzat să returneze banii. Administratorul unei firme din Bucureşti a fost condamnat definitiv la doi ani şi..

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba. Pe fondul scumpirilor la carburanți care au panicat un număr mare de șoferi și care…

Germanii revoltați că românii muncesc în condiții mizere

Germanii revoltați că românii muncesc în condiții mizere. Condițiile de cazare ale muncitorilor români dintr-o fermă de sparanghel din Germania a atras atenția

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.