Românii, tot mai săraci. Una din trei familii se confruntă cu restanțe la facturi. Țara noastră este, din nou, pe un loc fruntaș atunci când vine vorba de lipsuri. Suntem pe locul 5 în rândul țărilor din Uniunea Europeană, cu probleme la plata datoriilor.

Datele Institutului Național de Statistică arată că o treime dintre români au restanțe repetate din cauza veniturilor prea mici.

Într-un reportaj marca Digi24, jurnalista Bianca Firezar a remarcat că cele mai frecvente restanțe cu care se confrunta familiile din țara noastră sunt la factura de energie electrică. Jumătate dintre români nu achită întreținerea la timp. Iar 40% au probleme la a plăti abonamentul lunar la telefonie.

Românii, tot mai săraci. Una din trei familii se confruntă cu restanțe la facturi

“Femeie: Ne descurcam foarte greu. Vă dați seama! Te împrumuți, că nu poți să plătești, mai ales pe un salariu de nimic. Și la bancă, și la lumină, și la tot, dar încercăm să ne descurcăm cum putem. Mai ales să mai ai și nepoți, e mai greu.”

“Bărbat: Mai sunt perioade când trebuie să mai facem cum e acum de exemplu, aprovizionarea de toamnă. Cheltuielile sunt mai mari și atunci o parte, nu toată factura, o parte din factură o las pentru luna următoare…”

75% dintre cei care au probleme la plata facturilor sunt șomeri. Restanțe au în general familiile cu copii, mai ales cele formate din doi adulți și 3 sau mai mulți copii.

Adina Mihăilescu, cercetător la Institutul de Cercetare a Calității Vieții: “Odată în sărăcie, ieșirea din această situație este tot mai dificilă. Nivelul ridicat de transmitere de la o generație la alta și a măsurilor ineficiente de activare a forței de muncă pe piață, mențin aceste decalaje. Iar cei mai vulnerabili sunt șomerii și copiii. In special, copiii care provin din familii numeroase, cu părinți slab calficați ca forță de muncă.

Potrivit INS, România este pe al cincilea loc în Uniunea Europeană în topul țărilor ai căror locuitori întârzie la plata ratelor și a facturilor, după greci, bulgari, ciprioți și italieni.

sursa articol: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/romanii-tot-mai-saraci-nu-ai-oricat-ai-calcula-nu-ai-cum-o-treime-din-familii-au-restante-la-facturi-din-cauza-veniturilor-mici-1365265?fbclid=IwAR0vuyFmFABLCaiD2WBMyBexeBmTgN9jQUJr8xv6OLq0vTB-0sHH-LM7WIA

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…