Epidemia de Covid-19 dă semne de încetinire. Cel putin asta spun datele recente, publicate marți de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Acestea arată o încetinire a răspândirii epidemiei Covid-19 în majoritatea regiunilor lumii, mai ales pe continentul american.

Peste 1,7 milioane de cazuri noi de COVID-19 şi 39.000 de noi decese au fost raportate OMS săptămâna trecută (17-23 august). Datele prezintă o reducere cu 5% a cazurilor. Respectiv o scădere cu 12% a numărului de decese comparativ cu săptămâna precedentă (10-16 august).

Această încetinire a fost înregistrată în toate regiunile, cu excepţia Asiei de Sud-Est şi a estului Mediteranei.

Continentul american rămâne cel mai afectat de pandemie. Cu jumătate din numărul de cazuri noi şi cu 62% dintre decesele semnalate în cursul săptămânii trecute. Însă tocmai această regiune este cea în care epidemia a scăzut cel mai mult din intensitate. S-au redus cu 11% cazurile noi şi cu 17% numărul de decese. În mare parte, datorită unei încetiniri a transmiterii în Statele Unite şi în Brazilia, țările cele mai afectate din lume.

Mai multe ţări şi teritorii din Caraibe au raportat însă o creştere accentuată a cazurilor şi a deceselor în ultimele şapte zile. Situaţie care, potrivit OMS, ar putea fi cauzată parţial de revigorarea turismului.

În Asia de Sud-Est a fost înregistrată o creştere cu 4% a cazurilor noi şi a deceselor în cursul săptămânii trecute. India continuă să fie cea mai afectată ţară din această regiune, cu 455.000 de cazuri noi consemnate săptămâna trecută.

Europa – încetinire a deceselor, cu unele excepții

Numărul de cazuri noi în estul Mediteranei a crescut de asemenea cu 4%, însă bilanțul deceselor a scăzut (cu 5% mai puţine). Aceste cifre au permis regiunii să înregistreze a şasea reducere săptămânală consecutivă.

În Europa, unde numărul de cazuri noi a continuat să crească în ultimele săptămâni, ritmul a încetinit uşor. A ajuns la +1% săptămâna trecută, conform datelor OMS.

Numărul deceselor noi consemnate în Europa a continuat să încetinească (-12%). Însă, OMS a subliniat că o astfel de reducere nu a fost înregistrată în toate ţările europene, Spania raportând chiar o creştere săptămânală de 200% a numărului de decese.

Epidemia de Covid-19 dă semne de încetinire și în România

In ciuda faptului că în România s-a înregistrat, marți, recordul de decese (58) în 24 de ore, de la începutul pandemiei, Institutul Național de Sănătate Publică a publicat marți o analiză care arată o scădere în ultima săptămână (17-23 august) a numărului de cazuri.

La nivel global, peste 24 de milioane de oameni s-au infectat cu SARS-CoV-2 de la izbucnirea pandemiei, iar bilanțul deceselor a trecut de 823.000.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis luni, la orele amiezii, un mesaj de…

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume? Statele Unite au cea mai puternică armată din lume potrivit clasamentului realizat de Global Firepower, în baza PowerIndex, care ține cont de 50 de factori individuali, cum ar fi aparatura militară sau numărul trupelor. SUA sunt urmate în acest clasament de Rusia și China.

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul. Președintele rus, într-o discuție cu fostul lider ucrainean Petro Poroșenko..