Realizată de comunitatea sibiană, în organizarea Asociației Develop, prima grădină urbană din Sibiu își așteaptă oaspeții. Aceasta a fost amenajată în scuarul aflat la intersecția străzii Spartacus cu străzile Nicolae Titulescu și Frații Grachi. Aceasta oferă acum celor care ajung aici, un spațiu de relaxare potrivit pentru diverse activități în aer liber.

Timp de o lună, sibienii care au dorit să pună umărul la realizarea acestei grădini urbane s-au cunoscut, au aflat istoria cartierului, au venit cu idei și resurse, au săpat, au construit, au plantat, astfel că acest spațiu a primit o nouă viață, fiind transformat într-o oază verde amenajată cu arbuști ornamentali, straturi cu flori și plante aromatice. Pe lângă plante, au fost amplasate o băncuță și un podium din lemn, un rastel pentru de biciclete, un mural numit Scuar Minuscular, realizat de artista Coralie de Gonzaga, un mural realizat de artista Sorina Tomulețiu, dar și coșuri de gunoi.

Primăria Sibiu a cofinanțat acest proiect de realizare a primei grădini urbane prin Agenda Comunității și de Tineret 2020. Serviciul Public pentru Administrare Parcuri și Zone Verzi din subordinea Primăriei a sprijinit organizatorii prin cosirea vegetației, tunderea gardului viu, montarea unui furtun în vederea irigării plantelor și a donat mai multe plante: 147 de flori și plante decorative (trandafiri, begonii etc.), 28 de arbuști foioși  (vinca, iederă) și 10 arbori coniferi (ienupăr și tuia).

În continuare, acest scuar va fi întreținut prin grija organizatorilor, Asociația Develop împreună cu sibienii voluntari.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…