Infectarea cu virusul Covid 19 este o preocupare mondială la momentul actual, în condițiile pandemiei declanșate în luna martie a anului 2020. Într-un timp foarte scurt, specialiștii au căutat să facă numeroase studii care să releve modalitățile de transmitere, canalele de transmitere și modalitățile de prevenire ale infectării cu Coronavirus.

Un studiu sud-coreean relevă incidenta mare de transmitere în rândul copiilor cu vârstă de peste 10 ani
Copiii mai mici de 10 ani transmit virusul Corona cu o frecvență mai redusa decât adulții, însă riscul nu este eliminat complet. Conform studiilor, copiii cu vârste de peste 10 ani pot transmite virusul Covid 19 la fel de mult ca și adulții. Studiul are unele limitări, fiind subestimat numărul cazurilor de infectare și neexistand informații despre modul și locul în care a avut loc contagierea, conform informațiilor transmise de New York Times.
Redeschiderea școlilor – premiza efectuării acestui studiu
În cadrul dezbaterilor intense privind redeschiderea școlilor, o întrebare cheie importantă a fost legată de posibilitatea transmiterii virusului Covid 19 de către copiii mai mici de 10 ani, dar și care au depășit această vârstă. Răspunsul studiului efectuat de Centrul Sud-Coreean pentru Controlul și prevenirea Epidemiilor este clar: copiii care sunt mai mici de 10 an transmit virusul cu o frecvență mai redusă decât adulții, însă riscul nu este zero.
Cifre exacte care astesta rezultatul studiului
Copiii ai căror vârste sunt cuprinse intre 10 și 19 ani pot transmite virusul Corona la fel ca și adulții. Virusul a vizat 59073 de persoane care au avut contacte cu 5706 de pacienți bolnavi de Covid 19 în perioada 20 ianuarie – 27 martie 2020. Studiul a fost concentrat pe rata contagierii în rândul familiei restrânse, de 18.6% în familiile în care erau copii cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani și de doar 5.3% în familiile în care copiii nu împliniseră încă 9 ani.
Studiul are și limitări. Numărul cazurilor de infectare se poate să fi fost subestimat pentru că nu au fost identificați bolnavii asimptomatici. În plus, cazurile detectate ar fi putut fi contagiate datorită expunerii în afara locuinței.
Concluziile trase în urma studiului – se deschid sau nu școlile?
Concluziile sugerează că în cazul redeschiderii școlilor, vor exista noi focare de infecție la copiii de toate vârstele. Unele studii din Europa și Asia au sugerat posibilitatea infectării fiind mult mai redusă.

Sursa: https://www.mediafax.ro/sanatate/studiu-sud-coreean-copiii-cu-varste-peste-10-ani-pot-transmite-coronavirusul-la-fel-ca-adultii-19431245

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială. Un obicei simplu te poate ajuta să diminuezi hipertensiunea. Dacă ai probleme cu tensiunea arterială crescută, cercetătorii au ajuns la concluzia că o băutură populară și la îndemâna oricui poate avea efecte imediate în scăderea hipertensiunii.

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Copilul tău face febră şi are gura plină de băşici? Herpangina e de vină. De unde apare şi cum se tratează boala

Herpangina este o boală infecţioasă care afectează mai ales copiii cu vârste…

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.